Store Heddinge, Rødvig og Saftfestival 30. - 31. juli 2015

Natteravnene i Køge har været på vandringer lidt udenfor eget område, og har haft et par hyggelige dage i Store Heddinge og omegn.

Vi blev sidste år spurgt om vi kunne se på muligheden for at starte noget i Store Heddinge igen. Det ville vi naturligvis gerne, så der har været set på et oplagt tidspunkt for en lille testaften eller to. Denne weekend var der jo både St. Heddinge By Night, og Saftfestival i Boesdal. Ferie gjorde det dog svært at lave en større indsats, men det er lykkedes at stille med to hold torsdag, og et hold fredag aften.

St. Heddinge var en stor fornøjelse at besøge, særlig fredag, hvor der var liv i gaden med længe åbent i butikkerne, musik og glade mennesker. Vi fik talt med en del der kunne huske den nu nedlagte forening, og hygget med de mange glade voksne og børn. I Rødvig var der primært sejlere, men vi havde også den store glæde at få hilst på et par af de gamle ravne fra den nedlagte forening.

Saftfestivalen har været den store positive overraskelse – hvad de unge mennesker har formået at stable på benene, er fantastisk. De har formået at skabe et format, der betyder at man allerede på vej ned i kalkbruddet føler sig velkommen, og ikke mindst nysgerrig. Der er plads til alle – både unge, familier med børn og os ”lidt ældre”. Et par unge knægte havde det herligt foran scenen – til deres måske første rigtige festival. En anden gæst fortalte en af vores ravne om de ting de skulle nå i løbet af festivalen, og sluttede med ”Og søndag rydder vi op efter os” - denne holdning var kendetegnende for de gæster vi talte med, og vi håber de huskede det.

Udover et godt arrangement, har folkene bag også haft sans for små detaljer. Ved indgangen til det i øvrigt ideelle campingområde, var der f.eks. sat lyskæder op, der gav et flot lys på skrænten bagved, og en hyggelig indgang til området. Om fredagen fik vi, sammen med samaritterne, givet kunstigt åndedræt til et genstridigt telt, så beboerne kunne få deres nattesøvn.

Desværre var det ikke muligt at blive til ud på natten og morgenen, så vi ved ikke helt hvordan det er gået der, men mon ikke det gode humør er fortsat. Vi håber der er mange i lokalområdet, der vil klappe arrangørerne på skuldrene, og sige ”godt gået”, så de har mod på mere. Det er en type arrangement man ellers skal tæt på de store byer, for at finde tilsvarende, så det er vigtigt med lokal opbakning. Vi vil i hvert fald gerne være med igen”.

TILBAGE