Arrangement med Line Risberg og SSP på Tapperiet d. 14. oktober 2010

Torsdag d. 14. oktober, afholdt Natteravnene i Køge, sammen med SSP, et arrangement om risikoadfærd, misbrug og rusmidler.

Omkring et halvt hundrede mennesker mødte op, og hørte først om Natteravnenes arbejde i Køge og den lille forsøgsafdeling, der kører i Herfølge.

Herefter blev mikrofonen grebet og fastholdt af Line Risberg, der gav et spændende foredrag om hendes korte "flirt" med Ecstasy, og hvad det har betydet for hendes senere liv. Det blev til 2 gange 40 minutters speed-talk, hvor Line dels kom ind på sine egne oplevelser, og hvad de har betydet for hende selv, venner og familie, og dels forklarede indgående, og meget pædagogisk, ved hjælp af en svamp med kridtstøv, hvad der sker inde i hjernen, når man påfører den en skade ved hjælp af f.eks. Ecstasy.

SSP og politiet fortsatte en spændende aften ved, med udgangspunkt i hash, at give en indsigt i de unges risikoadfærd og hvilke signaler man som forældre skal være opmærksom på.

Aftenen blev sluttet med et indlæg af en ung lokal tidligere misbruger, der fortalte om sine oplevelser med forskellige stoffer - det var mange forskellige. Det var hans første forsøg som foredragsholder, og der var undervejs så stille at man kunne høre den berømte knappenål. En meget flot debut af den unge mand, der undervejs tydeliggjorde vigtigheden af at forældre og børn taler sammen, er der for hinanden, og ikke mindst lytter !!

Vi kunne da godt have ønsket at der var kommet nogle flere, særligt unge, men alt i alt er vi ganske godt tilfreds med aftenen, der var utrolig lærerig. Der var en god debat af og til, og mange små reaktioner rundt omkring, der tydeliggjorde at de forskellige indlæg gjorde indtryk - også på de yngste deltagere. Særligt skal den unge mand fremhæves, der, trods sikkert mange sommerfugle i maven, alligevel laver en så flot præstation på sin debutaften som foredragsholder, hvilket publikums reaktion også tydeligt viste. Et stort skulderklap til ham.

Endnu en gang må vi takke Handelsstandsforeningen, Nordea-Fonden, byens handlende og de bydende fra sommerens aftenauktion, for at de har været med til at skabe muligheden for at stable dette arrangement på benene.

TILBAGE